Nei jeg er ikke fattig

God morgen og velkommen til ny uke.

I dag er det den siste dagen i september måned, og en ny måned starter i morgen. Da er det å hive seg rundt og nyte hver dag. Og til helgen reiser jeg til Østlandet med ungene, og min kjære er hjemme med hunden. Ikke bare  bare å ta henne med når det stort sett er å sitte i bilen. Da er det bedre at hun er hjemme. Men nok om det. Jeg tenkte på en ting. Jeg fortalte en venninne av meg i går kveld at jeg hadde fått en svær haug med klær etter en venninne av oss. Og mange av de er knapt eller ikke brukt i det hele. Og jeg ble satt ut av kommentaren hennes, fordi hun sa at det å ta i mot de klærne er det samme som å si at vi er fattige. Og det er vi ikke. Vi har andre synspunkter når det gjelder gjenbruk. Jeg ser på det på en litt annen måte. Hvordan? Jo for det første er det miljøvennlig. Jeg ser ikke på det som fattigdom, men at i stedet for at jeg skal bruke masse penger på klær som jeg kanskje ikke passer om kort tid. Jeg håper ikke at vekta i dag er den jeg skal ha, men samtidig har jeg hatt stort nok tap, men jeg vil bare ikke at vekta snur. Men nok om det. Jeg setter pris på at folk jeg kjenner lar meg arve etter de. Og jeg kan også dele de med mamma. 

Det var artig, fordi hun sa at hun hadde litt, vel det var vel sikkert 100, så ja litt feilberegning kan man si, så nå er badet mitt fult av klær som skal vaskes( det lukter litt for mye røyk av de) og så skal de tørke , men de er knallfine, og de er noe jeg gleder meg til å bruke. Mange høst og vinter jakker, dressjakker osv…..  Men hvorfor skal man få en følelse av at man blir utsatt for meninger om at man er fattig selv om man bruker gjenbruk. Jeg eller vi har nok til livets opphold, alle får det de trenger,  Og klart at vi kan ikke reise på cruise til Karibien når vi vil. Men det er ikke det som er viktig. Så ja vi er ikke fattige.  Jeg tenker at det er mange grunner til at man gjør de prioriteringer man gjør. For meg handler det om at fra å ikke like gjenbruk, så har jeg ikke lengre noe i mot, nei jeg kan ofte foretrekke det. Jeg liker gjenbruk, jeg skammer meg ikke. Hva med deg? HVor mye gjenbruk benytter du deg av?

4 kommentarer
  1. Hvor har september blitt av? Jeg bare lurer. I morgen er det oktober, ny måned og nye muligheter.

   Koselig å reise bort med ungene dine da 🙂

   Jeg også er for gjenbruk, og får klær fra familie, slekt og venner. Er ikke fattig, men gjenbruk vil jeg gjøre pga miljøet!

   Mannen min er også for gjenbruk, og vi prøver å være bevisste på det.

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld <3 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

   1. Takk for at du stakk innom meg her på bloggen. Og takk for bloggklemmen. Ja jeg forstår heller ikke hvor forrige mnd ble av.. Men men. Ja jeg gleder meg selv om det for min del er opp og ned tur. Ha en flott tirsdag og kos deg med nye mnd

  2. De fleste av mine venner er tynnere enn meg, så det er ikke så mye jeg får av brukte og fine klær. Men jeg har slett ikke noe i mot det. De gangene jeg har kunnet benytte meg av de mulighetene, så kaster jeg meg over dem. For det er jo alltid kjekt å få nye klær, selv om de er brukt 🙂
   Kan ikke si i dagens samfunn at man er fattig selv om man arver klær. Jeg tror venninnen din er veldig glad for at alt dette kan brukes, istedet for å kastes.

   1. Jeg har alltid vært den største i venneflokken min , alltid. Så derfor har jeg hatt det som deg, jeg har ikke hatt noen å arve etter. Derfor setter jeg enormt pris på det nå. Jeg har ingen stil heller, jeg kler meg i det jeg vil og derfor tar jeg hjertelig i mot når jeg får. Jeg trodde heller ikke at det å arve klær = fattigdom, men det henger vel kanskje igjen hos de fleste fra gammelt av, at man gav klær til fattige, jeg vet ikke.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg