Hvem har ansvaret?

I dagens samfunn er vi mennesker opptatt av hva eller hvem som har ansvar for de ulike ting. Nå har jo det berømte statsbudsjettet blitt lagt frem og man ser at man setter ulike grupper opp mot hverandre, uten å tenke på at de ikke egentlig kan sammenlignes og det er jo ikke bare ved slike ting men i det hele så sammenligner vi og legger skylden på alle andre, for vi selv kan fort mene at vi er skyldfri og ja…. men når det kommer til den påvirkningskraften som bloggere og andre influencere har, hvem har ansvaret?  Hvis en skriver om vekt og trening og hvor lite eller mye han eller hun spiser eller ikke spiser, og de som leser dette, følger etter dette, hvem har ansvaret? Den som leser eller den som skriver? Bak delen med å formidle det man vil med de skrevne ord er at man ikke alltid får frem det man mener fordi ingen ser ansiktsuttrykkene  eller ordlyden- men selv om dette er skrevet på svensk så tror jeg at det er lett å forstå. Men la meg bare si det: Jeg har ansvar for det jeg skriver om i bloggen, og at jeg er varsom om hva jeg skriver, men jeg har ikke ansvar helt alene.!!!!!!!!!

Men jeg vil alltid tenke på vær varsom plakaten som mange bloggere tar med i sine innlegg eller har i tankene når de skriver innlegg, og til tross for at jeg ikke er i den gruppen så det enormt viktig at det man formidler er noe som ikke kan tråkke ned noen. Men jeg vet ikke om tankene mine kommer frem i det jeg tenkte at jeg skulle skrive for det kan virke som om jeg ikke tar ansvar. Men jeg tenker at vi må alle være forsiktige, man vet at ord kan såre og man kan kanskje virke hardere enn man vil fremstå som men det er ikke det som er meningen at dette skal være et innlegg om. Det er ikke sånn at jeg mener at jeg ikke har ansvar men jeg kan aldri vite hvordan andre reagerer på det jeg skriver om, man kan bare krysse fingre for at ikke det tas opp feil det jeg skriver om. Så det er viktig at jeg av og til stopper opp når jeg skriver, leser over det jeg har skrevet og tar en ekstra magedrag med luft før jeg poster- Det er det som er viktig for meg, ja kanskje vi alle bør noen ganger. Og vi må aldri noen sinne glemme at bak et innlegg sitter det et menneske, som i mange tilfeller har skrevet sine tanker og følelser, og at man kan bli såret av tilbakemeldingene hvis det er kun negative ting. Så vi har alle et ansvar. 

Nå er det kjeks på programmet. Så vi snakkes

 

1 kommentar
  1. Ja, vi har alle et ansvar. Og livet er ikke bare svart og hvitt, men sånn kan det ofte sees i blogginnleggene. For som du sier, man kan ikke se ansiktsuttrykk, høre stemmen og se faktene om det skrevne ord. Så det er viktig å lese med forståelse og omtanke, og være klar over at vi er alle forskjellige. Vi tenker forskjellig, vi skriver forskjellig, og vi føler forskjellig 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg